Românii, ironizați din nou la un post de radio francez. De ce vor francezii un căpitan român la națională

2153
2
Românii, ironizați din nou la un post de radio francez. De ce vor francezii un căpitan român la națională - oldtimeradiomicrophonebigbymacki-1322296534.jpg
Românii au fost ironizați din nou în Franța, în cadrul unei emisiuni radiofonice, în care umoristul francez de origine marocană Jamel Debbouze a propus o soluție "salvatoare" pentru echipa de fotbal a Hexagonului, respectiv un căpitan român care să cerșească mingea.

Actorul, umoristul și producătorul francez de origine marocană Jamel Debbouze a fost invitat săptămâna trecută la o emisiune a postului de radio Rire et Chansons, cu ocazia lansării unui nou DVD al său, "Tout sur Jamel".

În timpul discuțiilor despre viața sa, umoristul este întrerupt de un apel telefonic de la președintele francez Nicolas Sarkozy, susține el. Intrând în joc, prezentatorul emisiunii îl întreabă dacă îl consiliază pe șeful statului francez, cerându-i ca exemplu, o reformă propusă de el. "Expulzarea romilor este ideea ta?", îl întreabă moderatorul. "Da", răspunde Debbouze, "pentru că mă enervează". "Sunt mulți români", continuă el.

"Dar românii sunt buni la fotbal", vine replica moderatorului.

"Da, este adevărat", îi răspunde umoristul. "Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franței. Îți imaginezi un căpitan român? Vă rog, dați-mi mingea (...) pentru copii. Asta va face un român", conchide el, referindu-se la cerșetorii romi tot mai numeroși în Franța.

Aceasta nu este prima dată când românii sunt ironizați în emisiunile satirice din Franța. La 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a interpretat "salutul românesc" în cadrul emisiunii emisiunii "On n'est pas couchés", transmisă de postul de televiziune France 2, la o oră de maximă audiență. Privirea umilă, palma întinsă și tonul rugător au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc. Gestul francezului a generat dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două țări.

Comentează știrea

legionaru
26 noiembrie 2011
maimutele au capata glas

Maimutoiul ala ciung (handicapat de fapt) care sta cu mina numai in buzunar la a carui glume numai francezii de doi lei( marocanii si algerienii )pot ride ,ar trebui sa se uite la conationalii lui care veniti mai de mila ,mai cu munca la closete au devenit o problema infractionala mare pe tot teritoriul francez(60 %) in comparatie cu romanii,se inmultesc ca maimutele devenind in viitor un malgenetique.

Mircea
26 noiembrie 2011
E prea mult!

Sa "multumim" tiganilor ptr atentia speciala pe care ne-o acorda francezii si celor care i-au numit romi, ca sa creeze in mintea occidentalilor ideea ca Romania este "tara romilor"! Si atunci, la ce sa te astepti?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2616 secunde