Românii din Spania cer în instanță anularea deciziei de a restricționa accesul pe piața muncii

2657
Românii din Spania cer în instanță anularea deciziei de a restricționa accesul pe piața muncii - muncitorispania-1316771352.jpg
Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) a atacat la Tribunalul Suprem legea emisă de Spania prin care a fost restricționat accesul pe piața muncii pentru români, cerând anularea totală sau parțială a restricțiilor și suspendarea măsurii până la pronunțarea unei decizii finale.
"La această măsură s-au înscris aproape toate asociațiile de români din Spania", potrivit unui comunicat de presă transmis de FADERE.

În cererea depusă la instanță, FADERE solicită anularea totală sau parțială a restricțiilor care afectează muncitorii români. De asemenea, FADERE cere suspendarea imediată a restricțiilor până în ziua sentinței.

"Acest timp fără restricții este suficient ca românii deja prezenți în Spania care au avut dreptul la muncă și care pe 22 iulie l-au pierdut să meargă și să se înscrie în registrele oficiilor de muncă", au spus reprezentanții FADERE.

Aceștia au precizat că toți românii afectați de restricții au rămas în Spania și "lucrează la negru".

"Această măsură este cel puțin stupidă. La cât de mare este criza financiară din Spania, guvernul își permite să piardă mai mult de 800 de milioane de euro anual, bani pe care ar fi putut să îi câștige de la acești români din dările către stat ", a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE.

Executivul de la Madrid a decis, în 22 iulie, impunerea de restricțiile pentru muncitorii români în Spania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2954 secunde