Românii ar putea călători în curând fără viză în America

155
Românii ar putea călători în curând fără viză în America - viza-1635350233.jpg

Articole de la același autor

Călătoriile fără viză în America ar putea deveni în curând posibile. Statele Unite iau în considerare patru noi ţări, printre care și România, pentru programul Visa Waiver.


Visa Waiver este un program al guvernului american care le permite cetăţenilor din ţările incluse să călătorească în SUA ca turişti sau pentru afaceri, pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără a obţine o viză. În prezent, în programul Visa Waiver sunt incluse 40 de ţări. România, deocamdată, nu se află printre ele, dar veştile de peste Ocean sunt încurajatoare.

Potrivit Antena3.ro, secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a anunţat că SUA iau în considerare adăugarea a patru ţări, printre care și România, în programul de renunţare la obligativitatea vizelor. Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe legate de combaterea terorismului, reglementări în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Un alt criteriu foarte important este ca ţara care aspiră la intrarea în program să aibă o rată a refuzurilor la acordarea de vize temporare sub 3%. Potrivit Biroului de Presă al Ambasadei SUA, rata de refuz a vizelor pentru români este în prezent de aproximativ zece procente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde