România și China sunt responsabile de peste 50% din atacurile informatice

114
România și China sunt responsabile de peste 50% din atacurile informatice - hacker66208200-1366736676.jpg
Peste 58% din atacurile lansate pe internet ar proveni din China și România, susține un nou raport al companiei americane de telecomunicații Verizon.


Deși China este țara cea mai activă din lume în domeniul criminalității cibernetice, atacurile lansate din Republica Populară se limitează la spionaj. România, în schimb, ar fi responsabilă pentru 28% din atacurile cu caracter financiar. Împreună, cele două țări ar reprezenta 58% din criminalitatea cibernetică globală, susține raportul operatorului american, citat de Capital.ro.


Deși raportul nu furnizează multe detalii cu privire la rolul fiecărui actor pe scena atacurilor cibernetice, acesta scoate în evidență activitatea intensă în unele regiuni ale globului. În mod nesurprinzător, China, care nu dispune de nicio legislație în materie de criminalitate cibernetică și a fost suspectată în repetare rânduri că ar spiona companii americane, rămâne în fruntea clasamentului. Spionajul militar și industrial ar fi cele mai comune activități pe teritoriul asiatic, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4298 secunde