Premierul Ungariei:

"România riscă să piardă toate acele câștiguri pe care a reușit să le dobândească"

343
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a referit, în prelegerea ținută la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, la situația politică din România și a sugerat că maghiarii și românii ar putea ca la referendumul de duminică să nu ia nicio decizie, transmite Agerpres.
Viktor Orban a declarat că nu este sarcina sa să evalueze ce face elita politică din România și să își exprime părerea despre situația economică de aici, dar a apreciat eforturile făcute de țara noastră pentru a ajunge aproape de succesul Europei Centrale.
"Dacă punem în paranteză grijile cotidiene vedem că în ultimii 10 ani România a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale să o atragă. A reușit să țină în anumite limite datoria pe țară, chiar dacă acum aceste limite se lărgesc, și să producă modificări care, chiar dacă nu aduc o viață mai bună, să poarte cu sine posibilitatea dezvoltării. În ceea ce privește indicatorii economici, România a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut", a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale.
Premierul Ungariei consideră că în fața României se află o șansă enormă, iar evenimentele de politică internă din țara noastră comportă un mare risc.
"În fața României se află o șansă enormă și acele evenimente de politică internă comportă un mare risc. România riscă să piardă toate acele câștiguri pe care a reușit sa le dobândească, în ciuda greutăților", a afirmat Viktor Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Actual : Epidemie de Ebola în Uganda
Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Stire din Actual : Norvegia ar putea interzice cerșetoria
Pagina a fost generata in 1.5677 secunde