"România nu va adera la Schengen în 2015"

Luni, 05 Ianuarie 2015, 15:58
149
Președintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat că România nu va adera la Schengen în 2015, subliniind că alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte nu înseamnă că situația politică din țară se va schimba în mod fundamental, relatează Der Spiegel.

Potrivit Der Spiegel, președintele Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat, pentru Märkische Allgemeine Zeitung, că România nu va adera la Spațiul Schengen anul acesta.

"De alegerea lui Iohannis se leagă fără îndoială așteptări și speranțe mari. Dar acestea singure nu schimbă în mod fundamental situația politică din România", a precizat parlamentarul CDU.

"Îndoielile față de o aderare a României la Spațiul Schengen persistă (...) (România) nu-și va atinge acest obiectiv în 2015" , și-a exprimat convingerea Wolfgang Bosbach.

Reacția președintelui Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat Märkische Allgemeine Zeitung că va face eforturi pentru ca aderarea României la acest spațiu să aibă loc anul acesta, scrie Agerpres.

Pagina a fost generata in 0.1916 secunde