România, îngenuncheată de durere în urma incendiului de la Constanţa. Tragedia a avut loc chiar de Ziua Internațională a Medicului

408
România, îngenuncheată de durere în urma incendiului de la Constanţa. Tragedia a avut loc chiar de Ziua Internațională a Medicului - ct-1633102849.jpg
Românii au asistat îngroziţi, vineri, 1 octombrie, chiar de Ziua Internațională a Medicului. 


Potrivit Antena3.ro, șapte oameni au ars de vii în incendiul care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Saloanele şi paturile lor s-au facut scrum în câteva minute, acolo unde sperau să se întoară acasă cu bine.


Bolnavi care s-au internat cu speranţa că se vor vindeca aici, vor fi duşi acasă de rude, în sicrie.

Pare un blestem care a lovit ţara noastră, să arda oamenii de vii în spitale, fără ca cineva sa ii protejeze. La aproape un an de la tragedia din Piatra Neamţ, nouă luni de la cea de la Matei Balş, scenariul s-a repetat astăzi.


Mesajul transmis de Colegiul Medicilor din România

"Incendiu iarăși într-un spital!


Astăzi, chiar de Ziua Internațională a Medicului asistăm iarăși, din nefericire, la un incendiu intr-un spital public româneasc.

Suntem alături de tot personalul medical si de pacienti.

Este însă inacceptabil ca, din acest sir de incendii care au zguduit din temelie sistemul medical să nu avem solutii pentru a preveni astfel de tragedii.

Vom vedea concluziile anchetei, dar un lucru este clar: pacienții sunt tratați, iar medicii români și personalul medical în ansamblu lucrează în spitale și unități cu infrastructură veche în mare parte din cazuri", au scris reprezentanţii Colegiul Medicilor din România într-o postare pe Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1094 secunde