România a pierdut competiția pentru locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

97
România a pierdut competiția pentru locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU - onu95865900-1559980566.jpg

Articole recomandate

România a pierdut, vineri, la vot, postul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în fața Estoniei, care a câștigat pentru prima dată acest post, scrie romaniatv.net

Presa estoniană anunță că votul a avut loc vineri la sediul central al ONU din New York, toți cei 193 de membri fiind prezenți. Estonia a fost aleasă pentru locul de membru nepermanent în perioada 2020-2021 cu 132 de voturi.

Locurile de membru nepermanent sunt alocate pe bază de apartenență regională. Estonia face parte din Europa de Est și s-a luptat pentru acest post cu România. În primul tur de vot scorul a fost de 111 la 78, fiind necesare minimum 129 pentru a câștiga. În al doilea tur, România a primit doar 58 de voturi, în timp ce Estonia a primit 132.

Fostul premier Victor Ponta a avut imediat o reacție pe Facebook, considerând că politica externă a guvernului Dăncilă a dus la acest eșec:


 "FALIMENT ISTORIC pentru politica externa si pentru prestigiul Romaniei in lume!

Romania a pierdut competitia pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU ! Am pierdut in fata Estoniei - insa am pierdut in totalitate pe mana noastra! Votul final a fost rusinos : 132 de voturi pentru Estonia si 58 pentru Romania!

Cand Liviu Dragnea a anuntat ca mutam Ambasada Romaniei la Ierusalim am pierdut imediat 50 de voturi ! Cand Viorica Dancila a mers la Washington si a sustinut acesta idee a lui Liviu Dragnea am mai pierdut si sprijinul tarilor din Uniunea Europeana! Cand Teodor Melescanu a acceptat aceasta decizie politica ( desi stia ca este gresita) am pierdut definitiv!

Trebuie sa intelegem faptul ca greselile grave ale catorva politicieni aduc prejudicii colosale Romaniei si romanilor! Poate luam masuri ca asa ceva sa nu se mai repete niciodata! Sau ne multumim sa spunem ca "Dragnea a fost de vina" si cu asta basta?!?", a scris fostul premier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7135 secunde