Români, atenție mare dacă plecați la greci! Se anunță precipitații abundente și furtuni

349
Români, atenție mare dacă plecați la greci! Se anunță precipitații abundente și furtuni - 646x404-1575533794.jpg

Articole recomandate

Grecia este sub cod galben de precipitații și vânt, începând de miercuri, din cauza unui câmp de aer rece provenit din zona Balcanilor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Conform unui comunicat al MAE, în această situație, Agenția de meteorologie locală a emis un cod galben pentru întreg teritoriul țării.

Vor avea loc intensificări importante ale vântului, precipitații mixte (inclusiv căderi însemnate de zăpadă în zonele de munte) și cantități de precipitații peste medie în zona de nord (Macedonia, Sterea, Tracia), intensificări ale vântului (gradul 8 pe scara Beaufort, cu viteza vântului de 70-80 km/h) în zona insulelor Ciclade și a celor din Marea Egee și fenomene atmosferice cu descărcări electrice intense în insula Creta, insulele Dodecanese și partea centrală a Republicii Elene (regiunile Epir, Sterea vest, Peloponez vest, Tesalia).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și al oficiului consular de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 și pe cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4788 secunde