Român, fost angajat al MApN, extrădat în SUA pentru terorism

327
Român, fost angajat al MApN, extrădat în SUA pentru terorism - romanmapnterorism-1358263216.jpg
Un român, fost angajat al MApN, va fi extrădat către Statele Unite pentru terorism, întrucât a făcut comerț cu produse militare în Iran, Curtea de Apel București admițând cererea autorităților judiciare, iar cazul a fost investigat în România de către DIICOT în colaborare cu SRI. Aurel Frățilă este acuzat că a comercializat în Iran echipamente pentru avioane, care pot fi montate și pe aparate civile, dar și militare. Astfel, Aurel Frățilă a intrat în atenția autorităților judiciare americane, care au cerut sprijinul autorităților de la București, având în vedere afacerile derulate de român prin firmele sale.

În urma solicitării americane, Curtea de Apel București a admis, în 11 ianuarie, cererea de extrădare a românului.

Potrivit unui site care monitorizează capacitățile militare iraniene, www.iranwatch.org, generalul iranian Jamshid Ghassemi și Frățilă au fost inculpați în 17 octombrie 2006 pentru spălare de bani și pentru conspirație în vederea exportului de articole incluse în catalogul produselor de război din SUA către Iran, via România, fără a avea licențele de la Departamentul de Stat american.

Același site menționează că cei doi au încercat să exporte către România giroscoape militare și accelerometre pentru ghidarea rachetelor balistice, destinația finală fiind Iranul.


Fostul iubit al Biancăi Brad

Aurel Frățilă este un tip destul de cunoscut prin mediile mondene. El a fost partenerul Biancăi Brad încă din 2003 și au împreună un băiețel, Luca, de șase ani și jumătate. Cuplul a trecut și prin momente dramatice în mai 2007 când actrița a pierdut o sarcină cu doar câteva zile înainte de naștere.

În urmă cu patru ani, Bianca Brad mărturisea într-un interviu pentru revistaflacara.ro că l-a întâlnit pe Aurel la o sală de fitness pe care o frecventau împreună. Aceasta a mărturisit că ce a atras-o la el a fost seriozitatea lui, o calitate care zice că este greu de găsit, scrie wowbiz.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9624 secunde