Risipa alimentară, o provocare uriașă a societății moderne

216
Risipa alimentară, o provocare uriașă a societății moderne - alimente-1633715544.jpg

Articole de la același autor

Anual, omenirea produce miliarde de tone de deșeuri menajere provenite doar din risipa alimentară. Subiectul este unul deosebit de important atât prin prisma provocării pentru mediu, cât și pentru ceea ce înseamnă economie pentru fiecare dintre noi.


Pentru a trage un semnal de alarmă, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o conferință pe tema risipei alimentare, pentru a identifica, alături de specialiști în industrie și cercetare alimentară, mediu și schimbări climatice, soluții inteligente de prevenție a risipei alimentare și reducere a deșeurilor organice.

Potrivit Antena3.ro, de peste 30 de ani, FDVDR investește și susține programe de educație și antrenare a inteligenței copiilor și tinerilor.

Risipa alimentară înseamnă, doar în statele UE, aproximativ 180 de kilograme de hrană irosită anual de fiecare locuitor. Soluțiile, deși nu sunt complicate, reprezintă o provocare pentru fiecare dintre noi.


Conferința va avea loc pe 15 octombrie 2021, începând cu ora 14:00, în format hibrid.

Cu participare fizică, la Opera Comică pentru Copii, Sala Mozart, și online, pe canalul de YouTube al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Înscrierea se realizează prin completarea unui formular disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3545 secunde