Risc de atentate teroriste în Europa! Jihadiștii s-au infiltrat pe continent

197
Risc de atentate teroriste în Europa! Jihadiștii s-au infiltrat pe continent - atentateteroristeeuropa-1468329940.jpg

Articole recomandate

Aproximativ jumătate dintre europeni se tem că sosirea refugiaților crește riscul de atacuri teroriste în țările lor, arată un sondaj care constată, de asemenea, că mulți, mai ales în estul Europei, îi consideră o povară pentru economia lor.

Studiul publicat de Pew Research Center cu sediul la Washington constată că, în opt din cele 10 țări examinate, reprezentând 80% din populația europeană, cel puțin jumătate dintre cei intervievați consideră că sosirea solicitanților de azil "crește riscul de terorism". Mai mult de un milion de refugiați au fost înregistrați în Europa în 2015, fugind mai ales de războiul din Siria.

Proporția atinge un record (76%) în Ungaria și Polonia (71%), țări care au primit puțini migranți și ale căror guverne au adoptat politici foarte ferme față de refugiați. Germanii, care au primit cel mai mare număr de migranți, sunt 61% care își exprimă această îngrijorare, italienii - 60% și britanicii - 52%.

Guvernele Ungariei și Poloniei au condus criticile la adresa eforturilor Uniunii Europene pe par-cursul anului trecut pentru a distribui solicitanții de azil în interiorul blocului, cei mai mulți din Siria și Irak, informează Agerpres.

Cancelarul Angela Merkel, care a continuat o politică de primire a aproximativ un milion de refugiați în Germania anul trecut, a declarat că militanții islamiști

s-au folosit de valul de sosiri pentru a se infiltra în Europa. Despre unii dintre cei implicați în atacurile Statului Islamic la Paris și Bru-xelles se crede că au venit din Siria, notează Reuters.

În mod paradoxal în Franța, o țară dur lovită de atentate teroriste în 2015, majoritatea (51%) nu împărtășește această opinie, 46% considerând că riscul este crescut, notează France Presse.

În mod general, "criza refugiaților și amenințarea teroristă sunt foarte clar legate în mintea multor europeni", consideră institutul Pew Research, subliniind că, totodată, "creșterea recentă a numărului de refugiați în Europa este preponderentă în retorica anti-imigranți a partidelor de extremă-dreaptă de pe tot continentul și în dezbaterea foarte controversată despre decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7351 secunde