€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Rezultatele finale ale alegerilor din Republica Moldova, aprobate

Ştire online publicată Marţi, 05 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova (CEC) a aprobat, duminică seară, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 24 februarie și a anunțat câte mandate ar reveni fiecărui partid care a intrat în Parlament, informează Radio Chișinău. 


Astfel, în viitorul Parlament al Republicii Moldova, Partidul Socialiștilor (PSRM) ar avea 35 de mandate, Partidul Democrat (PDM) - 30, Blocul ACUM - 26, Partidul „Șor” - 7 și ar mai fi 3 deputați independenți. 


Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, în termen de 24 de ore de la ședința de totalizare a voturilor CEC trebuie să prezinte raportul, cu toate actele cerute de legislație, Curții Constituționale pentru validarea scrutinului. După aceasta, în termen de 5 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluționarea în instanță a contestațiilor, Curtea Constituțională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor și validează mandatele deputaților aleși. 


La scrutinul din 24 februarie, aproape 41.000 de buletine de vot au fost declarate nevalabile, au anunțat reprezentanții CEC, comparând că la alegerile din 2014 au fost declarate nevalabile peste 50.000 de buletine de vot. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7601 secunde