Rex Tillerson: "Democrația în Statele Unite, amenințată de minciuni"

143
Rex Tillerson:

Articole recomandate

Fostul secretar de stat american Rex Tillerson a avertizat că democrația în Statele Unite este amenințată de minciuni, într-o aparentă referire la președintele Donald Trump, care l-a demis din funcția de șef al diplomației americane în luna martie, relatează DPA. 


"Dacă liderii noștri încearcă să ascundă adevărul sau oamenii încep să accepte realități alternative care nu mai sunt întemeiate pe fapte, atunci noi, în calitate de cetățeni americani, suntem pe cale să renunțăm la libertatea noastră", a spus Rex Tillerson într-un discurs rostit la Virginia Military Institute. "Este responsabilitatea fiecărui cetățean american să protejeze libertatea noastră prin recunoașterea a ceea ce este adevărat sau nu. Dacă noi ca americani nu înfruntăm crizele eticii și ale integrității în societatea noastră, atunci democrația americană așa cum o știm noi începe să apună", a adăugat el. 


Donald Trump l-a demis pe Rex Tillerson în martie, invocând o problemă de "chimie" între ei, punând astfel capăt unei relații tensionate de 13 luni. Mandatul lui Tillerson a fost marcat de o serie de confruntări politice cu președintele Trump. 


După ce Tillerson a fost citat spunând că a încercat să înceapă un dialog cu Coreea de Nord, Trump a scris pe Twitter că i-a spus lui Tillerson că "pierde timpul încercând să negocieze cu Omul Rachetă", referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong Un.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4262 secunde