Revoltă la o închisoare din Brazilia. Deținuții au luat 122 de ostatici

121
Revoltă la o închisoare din Brazilia. Deținuții au luat 122 de ostatici - revoltaunchisoare-1400413634.jpg

Articole recomandate

Deținuții de la o închisoare din nord-estul Braziliei au luat ostatice, sâmbătă, 122 de persoane, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al instituției penitenciare.

O sută opt ostatici sunt membri ai familiilor deținuților, iar alți patru sunt angajați ai personalului închisorii, a precizat Sandra Melo, purtătoarea de cuvânt a instituției "Advogado Jacinto Filho", situată în orașul Aracaju, în statul Sergipe (nord-est).

Situația este acum "calmă" și "negocierile" se vor relua în această dimineață, a adăugat ea.

"Nu credem că deținuții vor să își atace propriile familii", a subliniat un oficial din cadrul poliției militare din statul Sergipe, Mauricio Iunes, pentru site-ul de știri G1.

Dar "agenții închisorii sunt și ei ostatici" a adăugat el.

Revolta s-a produs într-o aripă a închisorii care numără 123 de deținuți dintr-un total de 476 prezenți în instituție. Motivațiile revoltei rămân neclare.

Aceasta are loc cu 26 de zile înaintea deschiderii Cupei mon-diale de fotbal (12 iunie-13 iulie), marcată de o importantă contestare în stradă, generată de costul ridicat al acestei manifestații sportive. Statul Sergipe nu găzduiește nicio etapă a competiției.

În prezent, 548.000 de persoane sunt deținute în închisorile braziliene suprapopulate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4201 secunde