Revoltă în SUA, după ce poliția a împușcat o femeie de culoare care era însărcinată

128
Revoltă în SUA, după ce poliția a împușcat  o femeie de culoare care era însărcinată - femeiegravidaimpuscata-1497958205.jpg

Articole recomandate

Poliția din orașul Seattle (nord-vestul SUA) a împușcat mortal o femeie de culoare care era însărcinată și care sunase la poliție pentru a raporta o tentativă de spargere a locuinței sale, relatează AFP.

Poliția din Seattle a răspuns unui apel al femeii care sunase să anunțe o tentativă de intrare prin efracție în apartamentul ei. La un moment dat, femeia a scos un cuțit și cei doi agenți de poliție au împușcat-o mortal. La sosirea pompierilor, la scurt timp după incident, a fost declarat decesul tinerei. În apartament se aflau mai mulți copii atunci când polițiștii au deschis focul, însă aceștia nu au fost răniți.

Rudele au identificat-o pe femeie drept Charleena Lyles, în vârstă de 30 de ani, potrivit Seattle Times. Membrii familiei femeii au declarat că aceasta era însărcinată în câteva luni și că suferea de tulburări psihice. Aceștia au mai declarat că femeia se temea că autoritățile îi vor lua copiii, dintre care unul suferă de sindromul Down.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili dacă se justifică recurgerea la forță de către cei doi agenți, trimiși în concediu administrativ pe durata investigației, a indicat poliția din Seattle.

Poliția a difuzat o înregistrare audio a incidentului în care se aude cum agenții întreabă dacă pot să intre, după care strigă "Înapoi! Înapoi!" înainte de a deschide focul.

"Nu a existat niciun motiv ca să o împuște în fața copiilor ei, ar fi putut să o imobilizeze. Chiar și eu puteam să o imobilizez", a declarat Monika Williams, sora Charleenei Lyles, la televiziunea locală Kiro7.

"De ce nu au putut folosi un Taser (un pistol cu electroșocuri) împotriva ei?", s-a întrebat ea.

Poliția a declarat că cei doi ofițeri erau echipați cu arme non-letale în timpul operațiunii, dar că niciunul dintre ei nu avea asupra sa un Taser.

Zeci de persoane au participat luni la un priveghi în memoria tinerei femei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2952 secunde