Reuters: Un pui de alpaca orfan şi născut cu handicap a învățat să meargă pe un ham cu roţi

1862
Reuters: Un pui de alpaca orfan şi născut cu handicap a învățat să meargă pe un ham cu roţi - untitled-1617950686.jpg

Articole recomandate

Când Ronja Pohl a văzut pentru prima dată, la ferma unui prieten, un pui de alpaca orfan şi cu handicap, a hotărât să-i ofere un cămin şi un ham special, dotat cu roţi, care să-l ajute la deplasare. Animalul, pe nume Marie, a suferit o traumă la naştere, când membrele posterioare i-au fost grav afectate.


Atât mama cât şi celălalt pui de alpaca au murit în timpul acelei naşteri, Marie fiind singurul pui care a supraviețuit, relatează Reuters.


''Sărea de parcă ar fi vrut să le arate tuturor că are un caracter puternic şi vrea să trăiască, chiar dacă două dintre picioarele ei erau afectate'', a povestit pentru Reuters Ronja Pohl, în vârstă de 20 de ani. După ce şi-a adus noul animal de companie acasă la ferma de lângă Frankfurt unde lucrează, Pohl a transportat-o pe Marie la un medic veterinar. Acesta a amputat unul dintre membrele posterioare ale puiului de alpaca şi a pus-o în legătură cu o companie care produce scaune cu rotile pentru animale. Prinsă în ham şi în cadrul personalizat, dotat cu roţi, Marie se deplasează vioaie în jurul hambarului lui Pohl, învăţând să interacţioneze cu mielul Schlufine miel şi cu celelalte animale.


''Ea rezolvă singură o mulţime de probleme. În cazul în care cade se ridică singură... dacă are chef'', a declarat Pohl.


''De îndată ce va fi capabilă să suporte greutate pe al treilea picior, va primi un membru artificial şi se va alătura turmei de alpaca a prietenului meu unde va duce o viaţă normală'', a adăugat Ronja Pohl.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0562 secunde