Rețeaua de socializare Facebook a fost amendată pentru că și-a urmărit utilizatorii

172
Rețeaua de socializare Facebook a fost amendată  pentru că și-a urmărit utilizatorii - facebookamenda-1495022228.jpg

Articole recomandate

Comisia Națională pentru Informatică și Libertate (CNIL) din Franța a amendat marți Facebook cu 150.000 euro pentru mai multe încălcări ale legii protecției datelor.

CNIL a acuzat Facebook Inc și Facebook Irlanda că urmăresc activitatea online a utilizatorilor fără acordul acestora și fără niciun temei legal, cu scopul de a afișa reclame personalizate. Ca parte a unei anchete europene mai largi, desfășurată și în Belgia, Olanda, Spania și Germania, instituția franceză de protecție a datelor a identificat mai multe nereguli la Facebook.

"Având în vedere numărul de contravenții (șase în total), gravitatea lor și numărul semnificativ de utilizatori din Franța (33 de milioane), suma și publicarea sancțiunii sunt justificate", a comunicat CNIL, potrivit Agerpres.

În 2016, CNIL a avertizat Facebook că are la dispoziție trei luni pentru a se conforma legii franceze privind protecția datelor.

Rețeaua socială ar fi trebuit să înceteze compilarea pe scară largă a datelor utilizatorilor de internet și transferul acestor date în Statele Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2795 secunde