Premierul britanic David Cameron:

Restricțiile la ajutoare sociale acordate cetățenilor UE intră în vigoare la 1 ianuarie

222
1
Restricțiile la ajutoare sociale acordate cetățenilor UE intră în  vigoare la 1 ianuarie - davidcameron11-1387431500.jpg

Articole recomandate

Solicitanții de locuri de muncă din Uniunea Europeană nu vor mai putea pretinde, începând de la 1 ianuarie, ajutoare de șomaj în primele trei luni de sejur în Marea Britanie, a anunțat, ieri, premierul britanic David Cameron. Măsura a fost anunțată, inițial, la sfârșitul lui noiembrie, fără să fie precizată data la care va intra în vigoare. 


"Noua restricție intră în vigoare începând cu 1 ianuarie", anunță Downing Street într-un comunicat, precizând că scopul acestei măsuri este de a împiedica persoanele să abuzeze de sistemul de protecție socială din Marea Britanie. Data intrării în vigoare coincide cu anula-rea restricțiilor pentru români și bulgari pe piața muncii în nouă țări europene, inclusiv în Marea Britanie. 
Cetățenii români și bulgari au în prezent dreptul de a exercita un număr limitat de meserii, însă de la 1 ianuarie 2014 vor avea acces liber pe piața muncii din Marea Britanie. Această măsură alimentează îngrijorările populației din Marea Britanie. 
"Britanicii care muncesc din greu se tem pe bună dreptate că imigranții vin aici pentru a profita de serviciile noastre publice și de sistemul nostru de protecție socială", a declarat premierul David Cameron. 
"Accelerând punerea în aplicare a acestor noi restricții, vom face Marea Britanie mai puțin atractivă pentru imigranții europeni care doresc să vină aici și să încerce să trăiască din cheltuielile statului. Mesajul meu este clar: dacă Marea Britanie este foarte deschisă pentru afaceri, nu vom primi persoane care nu vor să contribuie la sistem", a adăugat premierul britanic. 
Eliminarea acestei alocații de șomaj - în valoare de minim 56,80 de lire (67 de euro sau 90 de dolari) pe săptămână - intră în cadrul, mai larg, al înăspririi accesului la ajutoarele sociale pentru imigranți, anunțat de Guvernul britanic în ultimele săptămâni. 
Printre aceste măsuri luate pe fondul creșterii popularității partidului care se declară împotriva imigrației și eurosceptic UKIP, alocația de șomaj este limitată, începând de vineri, la o durată de șase luni pentru solicitanții europeni de locuri de muncă fără perspectivă de angajare. 
O altă decizie prevede că șomerii europeni nu vor mai primi alocații pentru locuință, indiferent de data la care au venit în Marea Britanie. Însă, până în prezent, nu a fost stabilit când această măsură urmează să intre în vigoare. 


Comentează știrea

ismail/brusel
2 iulie 2015
discutile interese nare treaba cu razbunarea din ue

Rusine politica si comertul nu trebuie sa se razbuna pe emigrantii di ue ar trebui ue ca totii din anglia sa fie goniti timp din 24 ore emigranti cu cetatenie anglia este o razbunare antre moneda euro si a angliei rusine acestei tari care cand va era recunoscuta cu o valuoare monetara si respectabila din pacate va pierdeti credibulitatea 80% pentru razbunare si interese politice

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7856 secunde