"Restricțiile americane privind imigrația sunt nejustificate"

117

Articole recomandate

Cancelarul Angela Merkel nu consideră "justificate" restricțiile de imigrare în SUA pentru rezidenții din șapte țări musulmane decise de noul președinte american Donald Trump, a afirmat duminică purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.



"Ea este convinsă că, chiar și în cadrul luptei indispensabile împotriva terorismului, nu este justificată plasarea sub o suspiciune generalizată a oamenilor în funcție de originea sau credința lor", a declarat același purtător de cuvânt, citat de DPA.

"Cancelarul regretă interdicția de intrare (în Statele Unite) impusă de guvernul american refugiaților și cetățenilor din unele țari ", a adăugat Steffen Seibert în același comunicat.

Guvernul german "va examina consecințele" acestei interdicții pentru cetățenii germani cu dublă cetățenie și care sunt afectați de aceste măsuri ale SUA, a spus el, potrivit Agerpres.

Condamnarea Berlinului intervine la o zi după convorbirea telefonică între Donald Trump și Angela Merkel. Comunicatele publicate în finalul discuției în Statele Unite și în Germania nu făceau nicio mențiune cu privire la noile restricții de imigrare pe teritoriul american.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3392 secunde