Recep Erdogan, declarații la Chișinău:

"Republica Moldova și Turcia au semnat cinci noi acorduri bilaterale"

205

Articole recomandate

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate, iar transportatorii de mărfuri nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru a tranzita Turcia, în conformitate cu prevederi ale celor cinci noi acorduri bilaterale semnate, miercuri, la Chișinău, în prezența președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și a premierului moldovean Pavel Filip, informează Radio Chișinău.

Astfel, cetățenii ambelor țări vor putea călători dintr-un stat în altul doar în baza buletinului de identitate. Aceștia vor putea intra pe teritoriul statelor pentru aceeași perioadă de ședere ca și în cazul pașapoartelor. De asemenea, transportatorii de mărfuri vor putea tranzita cele două țări fără autorizații de transport, fapt ce va facilita transportul de bunuri pe teritoriul ambelor state.

Un alt acord semnat prevede ca militarii din ambele țări vor fi instruiți la locul de muncă, vor efectua vizite de lucru, vor participa la exerciții comune și alte activități sociale și culturale.

Acordul de cooperare în domeniul tineretului și sportului promovează cooperarea dintre organizații de tineret și cele sportive prin realizarea diverselor proiecte comune, efectuarea unor schimburi de experiență în domeniul siguranței în sport, în scopul organizării de evenimente sportive comune, dar și a promovării femeilor în sport.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5243 secunde