€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Republica Moldova ratează suta de milioane de euro din partea UE

Ştire online publicată Vineri, 25 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Republica Moldova nu va reuși să primească în acest an cele 100 milioane de euro din ajutorul macrofinanciar al UE din cauza opoziției, a declarat ministrul de Finanțe al Republicii Moldova, Octavian Armașu, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, transmite Infotag, preluat de Radio Chișinău.

Potrivit ministrului, opoziția a dezinformat Comisia Europeană și din acest motiv acordul privind asistența a fost semnat cu trei luni mai târziu decât era planificat.

El a spus că, potrivit acordului, semnat în 2017, tranșa poate fi acordată mai devreme de trei luni după evaluarea condiționalităților, astfel că Republica Moldova „nu reușește din punct de vedere tehnic să primească toate cele trei tranșe în acest an”.

Chișinăul urma sa primească ajutorul încă în 2017, însă acordarea primei tranșe a fost amânată din cauza modificării sistemului electoral, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Acordul de finanțare prevede alocarea a 100 milioane de euro în trei tranșe. Pentru a obține fiecare tranșă, autoritățile Republicii Moldova trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Executivul consideră că a îndeplinit toate condiționalitățile pentru obținerea primei tranșe. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7412 secunde