Remaniere guvernamentală în Polonia. O parte din miniștri, schimbați

121
Remaniere guvernamentală în Polonia. O parte din miniștri, schimbați - presedintelepolonieiandrzejduda-1515585508.jpg

Articole recomandate

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a demis mai mulți miniștri, ieri, în condițiile în care Varșovia încearcă să-și îmbunătățească relațiile cu Uniunea Europeană, după ce Bruxellesul a acuzat-o de subminarea normelor statului de drept, relatează Reuters.

Printre miniștrii demiși figurează și doi grei ai guvernului conservator polonez, respectiv ministrul Apărării, Antoni Macierewicz, și titularul de la Externe, Witold Waszczykowski, potrivit France Presse.

Conform Reuters, au fost schimbați în cadrul acestei remanieri guvernamentale anunțate oficial și miniștrii Mediului, Sănătății și Digitalizării.

În cadrul unei ceremonii la președinția poloneză, difuzată de televiziune, ministrul demisionar al Apărării a fost înlocuit cu ex-ministrul de Interne Mariusz Blaszczak, iar în funcția de șef al diplomației a fost numit ministrul adjunct de Externe Jacek Czaputowicz.

Noii miniștri au depus jurământul într-o ceremonie la care a asistat doar președintele țării, conform presei de la Varșovia.

Această remaniere intervine în timp ce premierul Mateusz Morawiecki, de o lună în funcție, încearcă să amelioreze relațiile tensionate între Varșovia și Comisia Europeană și urmează să se deplaseze la Bruxelles pentru a se întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3493 secunde