Remaniere a guvernului din Ucraina. Premierul a demisionat

170
Remaniere a guvernului din Ucraina. Premierul a demisionat - remaniere-1583357710.jpg

Articole recomandate

Premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk a demisionat, iar miniștrii de finanțe și de externe, precum și procurorul general ar putea demisiona în cadrul unei remanieri în această săptămână, au afirmat, marți, parlamentari ai partidului președintelui Volodimir Zelenski, relatează Reuters. 


Zelenski l-a propus pe vicepremierul Denys Shmygal pentru a-l înlocui pe Honcharuk, a declarat parlamentara Galyna Yanchenko după o reuniune de partid înaintea unei sesiuni parlamentare convocate pentru miercuri de președinte. 


"Președintele și Shmygal au prezentat potențiala componență a cabinetului. Așteptăm mari schimbări", a declarat Yanchenko. 
Remanierea survine în timp ce Ucraina încearcă să obțină împrumuturi de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional care depind de progresele înregistrate de Kiev în reforme și combaterea corupției. 


Premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk s-a aflat în atenție de la scurgerile de informații din ianuarie privind unele comentarii neadecvate făcute de acesta la adresa președintelui Zelenski. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6762 secunde