Potrivit ministrului Cristian Diaconescu

Relațiile NATO - Rusia, condiționate de respectarea integrității teritoriale

733
Relațiile NATO - Rusia, condiționate de respectarea integrității teritoriale - e600ec2357e8a2196ec770c951f6d24d.jpg

Articole recomandate

Ministrul român de externe Cristian Diaconescu, pre-zent la reuniunea ministe-rială a Consiliului NATO - Rusia din Corfu, la care cele două părți au decis să își reia cooperarea, a declarat că acest lucru trebuie să se întâmple cu respectarea integrității teritoriale și controlului armamentului.
Cristian Diaconescu a participat sâmbătă, în Corfu, la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO și Rusiei, la care s-a decis reluarea dialogului politic și militar în cadrul Consiliului NATO-Rusia, suspendat după războiul ruso-georgian din vara anului 2008.
Diaconescu a salutat reluarea dialogului, subliniind că acesta trebuie să se bazeze pe principiile și valorile din Actul Fondator NATO-Rusia (1997) și Declarația de la Roma (2003). De asemenea, șeful diplomației române a reafirmat că poziția României privind evoluția relațiilor NATO-Rusia trebuie să se bazeze pe echilibrul între abordarea pragmatică și necesitatea susținerii obiectivelor, principiilor și angajamentelor asumate, în special a celor referitoare la integritatea teritorială și controlul armamentului. Domeniile concrete în direcția consolidării relațiilor NATO-Rusia sunt colaborarea în operațiunea ISAF din Afganistan, cooperarea contra terorismului, a neproliferării și controlului armamentelor, precum și asigurarea securității maritime. Ministrul român de externe a precizat, de asemenea, că reluarea cooperării militare va trebui să se axeze pe aceleași priorități.
Pe lângă miniștrii de externe ai statelor membre OSCE au participat, în premieră, premierul grec, Costas Karamanlis, și premierul italian, Silvio Berlusconi. SUA au fost reprezentate de către James Steinberg, secretarul de stat Hillary Clinton absentând din motive de sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7965 secunde