Relațiile dintre Moscova și UE pot fi îmbunătățite prin contribuția Romei

185
Relațiile dintre Moscova și UE pot fi îmbunătățite prin contribuția Romei - relatiiledintremoscovasiue-1562364221.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin, care a efectuat joi o vizită fulger în Italia, a declarat că speră că guvernul italian se va exprima în mod clar și consecvent în favoarea restabilirii relațiilor depline între Uniunea Europeană și Rusia și că va ajuta Bruxellesul să se convingă că sancțiunile UE împotriva Moscovei au fost o eroare, potrivit Reuters.


Într-o conferință de presă comună cu premierul italian Giuseppe Conte, președintele rus a spus că Moscova înțelege că Roma are o marjă limitată de manevră din cauza diverșilor factori, dar speră că Italia să poată explica Uniunii Europene pagubele pe care sancțiunile blocului comunitar le-au făcut.


Putin a mai spus că nu vede obstacole insurmontabile în restabilirea relațiilor depline între Moscova și Bruxelles și este gata să-și joace rolul necesar dacă nu se ridică piedici artificiale în calea Rusiei.


Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva Rusiei în 2014 după ce Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea, iar apoi le-a prelungit și extins periodic, în condițiile în care Kievul și Occidentul acuză Rusia de sprijin acordat rebelilor separatiști din estul Ucrainei.


În aceeași conferință de presă, șeful statului rus a tras un semnal de alarmă în legătură cu degradarea situației din Libia, declarându-se preocupat de sosirea în Libia a unor militanți înarmați din provincia Idlib, nord-vestul Siriei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5483 secunde