Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a inaugurat Centrul național de securitate cibernetică

183
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a inaugurat Centrul național de securitate cibernetică - reginaelisabeta-1487167282.jpg

Articole recomandate

Regina Elisabeta a II-a a inaugurat, marți, Centrul național de securitate cibernetică al Marii Britanii dedicat protejării infrastructurii informatice a instituțiilor Regatului Unit în fața atacurilor cibernetice, potrivit AFP și EFE.

Regina, în vârstă de 90 de ani, a inaugurat Centrul avându-l alături pe prințul Philip, 95 de ani, și o parte a membrilor cabinetului britanic, printre care ministrul de Finanțe, Philip Hammond.

"Atacurile cibernetice cu care ne confruntăm și-au sporit frecvența, gravitatea și gradul de complexitate", conform lui Philip Hammond, care a indicat că în cele trei luni de monitorizare de până acum au fost înregistrate 188 de reacții de răspuns la atacuri informatice.

Centrul este doar un element din strategia guvernului de 1,9 miliarde de lire sterline, care a fost dezvăluită în noiembrie anul trecut și care vizează reacții la atacurile cibernetice.

Parte a agenției naționale de spionaj din surse electronice (GCHQ), centrul, care este plasat în Londra, are rolul de a implementa un set de măsuri preventive care să asigure o mai bună protecție online a infrastructurii informatice a statului britanic, precum site-urile de internet ale instituțiilor, portalurile sau conturile de e-mail.

Directorul executiv al centrului, Ciaran Martin, a de-clarat într-un interviu pentru Sunday Times că personalul se pregătește de asemenea pentru a face față, dacă va fi nevoie, și unui atac major de "categoria 1", care ar putea avea loc mai devreme sau mai târziu.

Parte a aceleiași strategii de pregătire în domeniul securității cibernetice, guvernul britanic a anunțat toamna trecută, în luna noiembrie, că au început pregătirile, fiind deja alocate 5 milioane de lire sterline, pentru deschiderea în 2018 la Bletchley Park a primului Colegiu dedicat formării viitorilor experți în securitate cibernetică, potrivit AFP.

Totodată, din toamna acestui an, în școlile britanice va începe un proiect pilot de cursuri în securitate cibernetică în care vor fi implicați circa 6.000 de elevi, potrivit BBC News.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2805 secunde