Regimul din Turcia se folosește de starea de urgență pentru a slăbi opoziția

121
Regimul din Turcia se folosește  de starea  de urgență pentru  a slăbi opoziția - regimul-1524755280.jpg

Articole recomandate

Regimul din Turcia trebuie să înceteze să mai folosească starea de urgență ca justificare pentru a închide activiști pentru drepturile omului, jurnaliști și lideri ai societății civile, atrage atenția organizația Amnesty International într-un raport făcut public ieri, citat de DPA.

"Guvernul turc continuă să se folosească de starea de urgență pentru a diminua spațiul opiniilor de opoziție sau alternative", se arată în raport.

Turcia se află în stare de urgență de la 20 iulie 2016, la câteva zile după ce membri ai armatei au încercat o lovitură de stat, în cele din urmă eșuată.

De atunci, conform raportului, peste 107.000 de angajați din sectorul public și-au pierdut locul de muncă și peste 100.000 de persoane au fost anchetate penal. Peste 50.000 de persoane se află în continuare la închisoare, în așteptarea procesului.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe clericul Fethullah Gulen, fost aliat autoexilat în SUA, că a pus la cale puciul, însă acesta neagă orice implicare. Mulți dintre cei care au fost dați afară din serviciu sau care au fost inculpați au fost acuzați de legături cu Gulen.

Însă Amnesty International notează că mulți dintre ei nu aveau nicio legătură cu Gulen și că erau doar activiști și jurnaliști pro-democrație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0943 secunde