"REGELE LUMII" și-a fraudat sutele de adepți! Vezi ce le promitea!

267

Articole recomandate

Poliția din provincia indoneziană Java Centrală a anunțat vineri că a arestat un bărbat care pretinde că este "regele lumii" și care a fost pus sub acuzare pentru fraudarea mai multor sute de adepți, informează DPA, potrivit Agerpres. Toto Santoso susține că a avut o revelație trimisă de strămoșii lui din vechiul regat Mataram, care i-au cerut să conducă Keraton Ahung Sejagat (Marele Regat al Lumii).

Bărbatul a atras peste 450 de adepți, dintre care unii i-au plătit până la 110 milioane de rupii indoneziene (8.000 de dolari americani) după ce le-a promis funcții înalte în regatul său și viitoare salarii lunare plătite în dolari americani, a dezvăluit Rycko Dahniel, șeful Poliției din provincia Java Centrală. "El a promis oamenilor că, dacă îl vor urma, vor fi scutiți de pericole, iar viețile lor vor fi mai bune", a precizat același oficial indonezian, care a precizat că Toto Santoso a creat și false documente ONU și a lansat un canal pe YouTube pentru a-și promova afirmațiile.

Bărbatul indonezian și partenera sa de viață au fost reținuți oficial joi, sub acuzații de fraudă și răspândire de informații false, a precizat Rycko Dahniel.

Mass-media locale au raportat că Toto Santoso a trăit în trecut într-o mahala situată în proximitatea unei căi ferate din Jakarta, înainte ca acel cartier de locuințe sărăcăcioase să fie distrus de un incendiu în 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6937 secunde