„Regele Khoisan” din Africa de Sud, arestat după ce a crescut canabis lângă palatul prezidențial

81
„Regele Khoisan” din Africa de Sud, arestat după ce a crescut canabis lângă palatul prezidențial - nebunarestat-1642099197.jpg

Articole de la același autor

Regele Khoisan a fost reținut alături de mai mulți activiști pentru tranzacționarea de dagga (canabis), plantarea și cultivarea de dagga, precum și refuzul de a purta o mască de protecție la ordinul unui polițist, potrivit unui comunicat citat de AFP.

În 2018, grupul a ridicat o tabără pe spațiul verde aflat lângă palatul prezidențial din Pretoria, lângă o statuie uriașă a lui Nelson Mandela, pentru a cere recunoașterea oficială a limbii Khoisan.

Soția Regelui Khoisan, Regina Cynthia, și-a manifestat supărarea privind incidentul într-un interviu pentru publicația online sud-africană IOL.

„Sunt foarte, foarte supărată. Președintele nu vrea să vină”, a declarat ea, adăugând că poporul ei nu vrea decât recunoaștere.

Oamenii Khoisan au folosit plantele în scopuri medicinale, pentru boli pentru cancer sau hipertensiune, a mai spus Regina Cynthia. Plantele de canabis au fost plantate într-o grădină de legume. Utilizarea personală de canabis în locuri private a fost dezincriminată în Africa de Sud în 2018. Oamenii din poporul Khoisan sunt cei mai vechi locuitori din Africa de Sud, însă în prezent mai există doar o mică minoritate în țară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0008 secunde