Reforma dreptului de azil provoacă tensiuni în coaliția germană

159
Reforma dreptului de azil provoacă tensiuni în coaliția germană - reforma-1528806490.jpg

Articole recomandate

Un dezacord a izbucnit, luni, în cadrul coaliției conduse de cancelarul german Angela Merkel, cu privire la politica migratorie, obligându-l pe ministrul federal de interne să amâne anunțul unei reforme a dreptului de azil, a anunțat acest minister, citat de AFP.

"Prezentarea planului general, prevăzută marți, a fost amânată. Câteva puncte mai trebuie validate. Nu a fost stabilită nicio dată nouă", a informat, într-un scurt comunicat, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

Motivul acestei amânări pe durată nedeterminată, potrivit cotidianului Bild: "o mare ceartă" între Angela Merkel și ministrul său conservator bavarez Horst Seehofer în jurul catalogului cu cele 63 de măsuri ale ministrului care vizează redefinirea politicii de azil a Germaniei, țară care, din 2015, a acceptat la îndemnul Angelei Merkel peste un milion de refugiați.

Președinte al foarte conservatoarei CSU bavareze, mare critic al politicii migratorii a cancelarului, Seehofer a impus guvernului de coaliție conservatori/social-democrați, printre altele, un număr maxim de 200.000 de refugiați care pot fi acceptați anual.

Angela Merkel l-a respins categoric: "Doresc ca dreptul european să fie prioritar asupra dreptului național", a insistat cancelarul, avertizând asupra unei acțiuni "unilaterale" a Germaniei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6203 secunde