Redactorul-șef al Charlie Hebdo, prima reacție după ce i-a jignit pe români, prin caricatura cu Halep

419
Redactorul-șef al Charlie Hebdo, prima reacție după ce i-a jignit pe români, prin caricatura cu Halep - charliehebdosimonahalep37550900-1529495834.jpg

Articole recomandate

Laurent Sourisseau, supranumit Riss, directorul și redactorul-șef al Charlie Hebdo, a scris în editorialul său din ultimul număr al revistei franceze că românii, ca toți europenii, nu au umor, după ce s-au supărat pe Franța, în urma caricaturii cu Simona Halep.

Editorialul din ultimul număr al revistei a fost tradus și postat pe blog de jurnalistul și scriitorul Dan Alexe, cel care a prezentat pe rețelele de socializare caricatura ce o ironiza pe Simona Halep, publicată de Charlie Hebdo, săptămâna trecută, potrivit News.ro.

"(..) Săptămâna trecută, România, care ne-a dat totuși mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran (le poilant Mircea Eliade et le désopilant Cioran) s-a supărat pe Franța din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câștigase Roland-Garros. La șaizeci și unu de ani după crearea Comunității economice europene, descoperim cu oroare că europenii n-au nici un umor. În ciuda pactului oțel-cărbune, a CEEA (Comunitatea europeană a energiei atomice) și a spațiului Schengen, un mare șantier fundamental pentru construcția europeană n-a fost încă lansat: Europa umorului. Ca o circumstanță atenuantă pentru români trebuie spus că nici părinții fondatori ai Europei — Jean Monnet, Robert Schuman, De Gasperi sau Adenauer… — nu erau mari comici. După moneda unică europeană, vom crea oare într-o zi un umor unic european? Fiecare țară își păzește cu strictețe tradițiile umoristice și nu lasă Bruxelles să le reglementeze. Umorul, care ar trebui să ne apropie, devine factor de discordie. Încă unul în Europa? Cine o va salva de la acest naufragiu umoristic? Migranții de pe Aquarius? De ce nu? (...)", a scris Riss.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3857 secunde