Mai multe ştiri online:

Record! Președintele Igor Dodon, suspendat din funcție pentru a cincea oară

Ştire online publicată Marţi, 11 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a președintelui republicii, Igor Dodon, pentru refuzul lui de a promulga cinci legi aprobate de parlament, informează luni Radio Chișinău.

Printre acestea se numără cea referitoare la construcția Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, cea privind sărbătorirea la 9 mai a Zilei Europei, cea referitoare la noul Cod al Serviciilor Media Audiovizuale și cea cu privire la reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

În calitate de președinte interimar, președintele parlamentului de la Chișinău sau premierul va emite decrete de promulgare a actelor respective, potrivit hotărârii, scrie Agerpres.

Până acum, Igor Dodon a fost suspendat din funcția de președinte de patru ori, iar obligațiunile sale au fost îndeplinite de către președintele parlamentului, Andrian Candu.

Prima dată, Igor Dodon a fost suspendat după ce a refuzat să semneze decretul de numire în funcție a ministrului Apărării, Eugen Sturza, documentul fiind semnat de Andrian Candu.

Tot președintele Parlamentului a semnat decretele de numire a noilor miniștri propuși anterior de democrați și respinși în mod repetat de Igor Dodon.

A treia oară, președintele a fost suspendat pentru că a refuzat să promulge legea anti-propagandă, iar a patra oară, pentru că a refuzat să semneze decretele de numire în funcții de miniștri a Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7552 secunde