Recompensă uriașă: Trei milioane de dolari pentru "cel mare infractor informatic al planetei"

186
Recompensă uriașă: Trei milioane de dolari pentru

Articole recomandate

SUA oferă până la trei milioane de dolari pentru informații care pot duce la arestarea lui Evgheni Mihailovici Bogacev, prezentat de justiția americană drept unul dintre cei mai importanți infractori informatici din prezent, relatează miercuri AFP.


'Cunoscut și sub pseudonimul de 'lucky12345' și 'slavik', Bogacev este acuzat că a fost administratorul unei rețele care a implantat un software pirat în peste un milion de calculatoare, fără autorizație', a indicat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Utilizatorii acestui software, 'Zeus' sau 'GameOver Zeus' în versiunea sa cea mai evoluată, 'au putut fura informații bancare și goli conturile în cauză', sustrăgând în total 'peste 100 de milioane de dolari' de la persoane particulare sau de la companii americane, conform Departamentului de Stat.


Bogacev este 'poate cel mare infractor informatic al planetei', a declarat în cadrul unei conferințe de presă William Brownfield, însărcinat cu cooperarea judiciară internațională în cadrul Departamentului de Stat. Conform informațiilor justiției americane, Bogacev trăiește în Rusia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8141 secunde