Vineri seară, la Constanța, FC Farul - CS Otopeni 1-0 (1-0)

"Rechinii" au mai stopat o colegă de suferință

286
Farul a încheiat turul Ligii 1 cu o victorie importantă. După Gaz Metan Mediaș, "rechinii" i-au dat o lovitură încă unei contracandidate la evitarea retrogradării, intrând în iarnă cu 19 puncte în clasament și -8 la "adevăr".

Farul și-a pus mari speranțe în jocul de vineri seară, de la Constanța, cu CS Otopeni. Veniți după victoria de la Mediaș, în fieful unei colege de suferință, "rechinii" trebuia neapărat să treacă și de un alt adversar din zona minată, dacă voiau să intre în iarnă mai liniștiți și fără un pasiv împovărător la "adevăr".
Iar victoria a venit, Farul acumulând 19 puncte și urcând pe locul 13, două poziții mai sus de zona retrogradării.
Meciul nu a rupt gura târgului, dar importante sunt punctele. Chiar și fără a străluci, "rechinii" s-au aflat la cârma jocului și au avut mai multe ocazii decât CS Otopeni.
Este adevărat, oaspeții au fost la un pas de a deschide scorul (Kalle - min. 15, Curcă intervenind foarte bine la lovitura de cap a camerunezului, din apropiere), însă, pe ansamblu, n-au dat impresia că pot periclita cu adevărat succesul Farului.
Acțiunile oaspeților n-au avut și periculozitate în careul lui Curcă, apărat bine de stoperii Pătrașcu și Rastovac. Singurele faze ofensive mai acătării ale lui CS Otopeni, în afară de cea a lui Kalle, au venit doar prin șuturi de la distanță (Predescu ’76 și Fl. Manea ’88), care nu i-au dat însă emoții portarului constănțean.
De cealaltă parte, Farul a mai ratat prin Maxim, care l-a pus de trei ori la încercare pe Cr. Munteanu cu șuturile sale periculoase (’2, ’31, ’73), Voiculeț (’74), iar două centrări în fața porții n-au putut fi fructificate (’17 și ’54). Rusmir a marcat golul victoriei, în minutul 32, șutând din careu, după ce mingea a rămas norocos acolo.
Farul reușește astfel ce și-a propus: 3 puncte dătătoare de speranțe pentru retur și încă un adversar din zona sensibilă ținut la distanță.

A marcat Rusmir (’32)

FC Farul (antrenor, Ion Marin): Curcă (cpt.) - Farmache, Pătrașcu, Rastovac, Maxim - Cruceru - Băcilă, Rusmir (min. 85, Păcuraru), Voiculeț, L. Pârvu (min. 77, Gaston) - Chico (min. 90+2, Fatai)

CS Otopeni (antrenor, Liviu Ciobotariu): Cr. Munteanu - Cl. Dumitrescu, Scarlatache, Diogo, S. Pană - Kalle (min. 59, C. Predescu), Fl. Pârvu (cpt.), Mărgărit (min. 75, Fl. Manea), Cr. Constantin - V. Negru - L. Ganea (min. 16, O. Chihaia)

Cartonașe galbene: L. Pârvu (’36), Pătrașcu (’37), Rusmir ’43), Cruceru (’51) / Cr. Constantin (’11), Diogo (’71); cartonaș roșu: V. Negru (’90).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5381 secunde