Recep Erdogan: "Orientul Mijlociu devine un cerc de foc"

196
Recep Erdogan:

Articole recomandate

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat, ieri, că recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de către omologul său american, Donald Trump, așază regiunea Orientului Mijlociu într-un cerc de foc, relatează AFP.

"A lua o asemenea decizie pune lumea și în special regiunea într-un cerc de foc", a declarat Erdogan reporterilor și susținătorilor săi pe aeroportul din Ankara, înainte de a pleca în Grecia într-o vizită oficială.

Președintele turc a subliniat că decizia anunțată miercuri de liderul de la Casa Albă "desconsideră complet" rezoluția din 1980 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind statutul orașului, care a condamnat anexarea Ierusalimului de Est de către Israel.

Sute de persoane au manifestat, miercuri, zgomotos, dar pașnic, în fața consulatului american din Istanbul, împotriva deciziei președintelui american, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Un miting similar a avut loc și în fața ambasadei SUA din Ankara, unde manifestanții au afișat fotografii cu președintele Erdogan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7893 secunde