Reacția lui Obama, după uciderea unui alt jurnalist american

158
Reacția lui Obama, după uciderea unui alt jurnalist american - 53f4adcc17f6780835900-1409739279.jpg

Articole recomandate

Președintele american, Barack Obama, a declarat miercuri că Statele Unite nu se vor lăsa "intimidate" de gruparea Statul Islamic, după decapitarea unui al doilea jurnalist american, revendicată de insurgenții islamiști.

Denunțând "un act de o violență oribilă", Obama a dat asigurări în fața presei, la Tallinn, în Estonia, că obiectivul Statelor Unite este ca gruparea Statul Islamic "să nu mai fie o amenințare" pentru regiune. El a subliniat însă că acest lucru va necesita timp și că nu se va putea realiza decât în cooperare strânsă cu partenerii din regiune.

Jihadiștii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au revendicat marți execuția prin decapitare a unui al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, într-o înregistrare video care a provocat "dezgustul" occidentalilor.

Casa Albă a anunțat miercuri că înregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff este "autentică". "Serviciile de informații americane au analizat înregistrarea video difuzată recent, care îl prezintă pe cetățeanul american Steven Sotloff, și au apreciat că este autentică", a declarat Caitlin Hayden, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate națională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9292 secunde