Peter Szijjarto:

"Războiul Ucrainei cu Rusia nu poate fi o scuză pentru încălcarea drepturilor maghiarilor"

213

Articole recomandate

Războiul dus în prezent de Ucraina cu Rusia nu poate justifica încălcarea drepturilor minorității etnice a maghiarilor din Transcarpatia, a declarat ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, într-un interviu acordat mai multor canale de televiziune ucrainene, în care a subliniat că Ucraina și Ungaria ar trebui să mențină relații de bună vecinătate, informează agenția de presă ucraineană Unian.

"Ungaria sprijină ferm integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Dar războiul vostru cu Rusia nu poate și nu trebuie să fie o scuză pentru încălcarea drepturilor maghiarilor. Înțelegem că președintele dumneavoastră, guvernul dumneavoastră și-ar dori să scape de influența Rusiei prin școli, prin limbă. Dar, dacă voi luptați cu Rusia, de ce ne jigniți pe noi? Dacă vă luptați cu Rusia, de ce încălcați drepturile maghiarilor?", a întrebat șeful diplomației ungare.

În acest context, Peter Szijjarto a subliniat necesitatea ca Ucraina să aibă relații de bună vecinătate. "Cu cât aveți vecini mai puternici și mai stabili, cu cât aveți relații mai bune cu vecinii, cu atât mai încrezător puteți privi spre viitor", a afirmat ministrul de Externe al Ungariei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4929 secunde