Război rece Londra-Moscova. 23 de diplomați ruși, expulzați după cazul spionului otrăvit

Miercuri, 14 Martie 2018
174
Premierul britanic Theresa May a anunțat măsuri foarte dure împotriva Moscovei, după cazul spionului rus Serghei Skripal, otrăvit cu o substanță neurotoxică, într-un atac pe care Londra îl pune pe seama Rusiei. 23 de diplomați ruși identificați drept agenți secreți nedeclarați sunt expulzați și au o săptămână să părăsească țara. "Răspunsul Rusiei a arătat un dispreț profund față de gravitatea cazului", a declarat premierul Theresa May.


Londra a răspuns miercuri dur, așa cum era așteptat, după atacul la adresa spionului rus Serghei Skripal și a fiicei sale, otrăvit cu o substanță neurotoxică în Anglia, săptămâna trecută.

23 de diplomați ruși din Marea Britanie, identificați drept agenți secreți nedeclarați, vor fi expulzați. Ei au o săptămână pentru a părăsi țara, a anunțat premierul Theresa May în Parlament, miercuri.

Moscova a anunțat că nu va răspunde la ultimatumul Guvernului de la Londra până nu primește mostre din substanța chimică folosită în atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent dublu rus, a anunțat Ambasada Rusiei în Marea Britanie, potrivit agenției Reuters.

"Răspunsul Rusiei a arătat un dispreț profund față de gravitatea cazului", a declarat May.

Theresa May a declarat luni, în Parlamentul de la Londra, că este 'foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă' pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează AFP. Ulterior, Rusia a spus că "este un spectacol de circ în parlamentul britanic", scrie realitatea.net


Pagina a fost generata in 0.2591 secunde