Război în Irak: Rachete antitanc și puști de asalt germane pentru kurzii din Irak

115
Război în Irak: Rachete antitanc și puști de asalt germane pentru kurzii din Irak - afganistanmilitari-1409522193.jpg

Articole recomandate

Germania va face o primă livrare de arme de 30 de rachete antitanc și mii de puști de asalt pentru kurzi, pentru a-i ajuta să lupte împotriva Statului Islamic în nordul Irakului, a anunțat duminică seară guvernul german, informează AFP.

'Situația din Irak este extrem de critică. Este de datoria comunității internaționale să-i sprijine pe cei care sunt persecutați', a declarat ministrul apărării, Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă comună la Berlin cu ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier.

Potrivit dnei von der Leyen, primele livrări germane de arme vor permite echiparea până la sfârșitul lunii septembrie a aproximativ 4.000 de soldați.

Mai multe țări, dintre care Statele Unite, Italia, Franța și Marea Britanie, s-au angajat deja să furnizeze arme forțelor kurde. Cancelarul german Angela Merkel urmează să explice această decizie azi în fața deputaților care au convocat o sesiune extraordinară de o jumătate de zi a Bundestagului, camera inferioară a parlamentului, scrie romaniatv.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5117 secunde