Raul Castro se pregătește să predea ștafeta unei noi generații

103
Raul Castro  se pregătește  să predea  ștafeta unei  noi generații - raul-1523978961.jpg

Articole recomandate

Președintele cubanez Raul Castro, în vârstă de 87 de ani, se pregătește să predea, joi, ștafeta unei noi generații, dând startul unei tranziții care va marca sfârșitul celor aproape șase decenii de domnie a "frăției" Castro în insula caraibiană, relatează AFP.

"Am parcurs un drum foarte lung și dificil pentru ca fiii noștri, cei de azi și cei de mâine, să fie fericiți", a declarat în martie Raul Castro, care i-a succedat în 2006 fratelui său mai mare Fidel, afectat de probleme de sănătate și care a decedat între timp în 2016.

În acești aproape 60 de ani, Fidel iar apoi Raul Castro au condus Cuba, transformând insula într-un actor central al Războiului Rece și reușind să-și salveze regimul comunist, în pofida șocului transmis de prăbușirea aliatului lor sovietic.

Adunarea Națională, convocată miercuri și joi în ședință plenară după scrutinul legislativ din martie, va alege un nou președinte al Consiliului de stat, principalul organ executiv cubanez. Deși autoritățile nu au confirmat oficial informația, această funcție, practic de șef al statului, va fi preluată de prim-vicepreședintele și numărul doi al guvernului Miguel Diaz Canel, în vârstă de 57 de ani, care pare a fi cel ales și pregătit să devină noul chip al Cubei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5181 secunde