Răsturnare de situație în Istanbul. Atacatorul din noaptea de Revelion a avut motive financiare

314
Răsturnare de situație în Istanbul. Atacatorul din noaptea de Revelion a avut motive financiare - atacclubistanbul-1484574746.jpg

Articole recomandate

Autoritățile turce investighează posibilitatea ca în spatele atacului comis în noaptea de Anul Nou, într-un club din Istanbul, să se fi aflat motive financiare, după descoperirea a 150.000 de dolari care ar fi urmat să-i fie predați atentatorului, scrie presa turcă de ieri, preluată de Xinhua.

Banii au fost găsiți în cursul unei percheziții întreprinse de forțele de securitate într-un apartament din cartierul mărginaș Silivri pe 5 ianuarie, a scris Hurriyet, citând surse din cadrul poliției.

Conform publicației, poliția a stabilit că suma nu i-a putut fi remisă atacatorului din cauza măsurilor de securitate stricte aplicate după atacul din clubul de noapte Reina, în care au fost ucise 39 de persoane și care a fost revendicat ulterior de Statul Islamic.

Bărbatul continuă să fie dat în urmărire, pe urmele sale declanșându-se o adevărată vânătoare.

Ținând cont de descoperirea celor 150.000 de dolari, anchetatorii cred că militantul a lansat atacul mai degrabă pentru câștiguri financiare decât din motive ideologice, considerate a se afla în spatele majorității atentatelor Statului Islamic, mai scrie Hurriyet.

Potrivit aceleiași relatări, autoritățile investighează și rolul potențial al unor servicii secrete în acest atac.

Poliția turcă l-a identificat pe atacator în persoana lui Abdulgadir Mașaripov, un uzbek cunoscut și sub numele de Abu Muhammed Horasan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6476 secunde