Răspunsul Israelului la manifestațiile din Gaza, crime împotriva umanității?

138
Răspunsul Israelului la manifestațiile din Gaza, crime împotriva umanității? - raspunsul-1551375842.jpg

Articole recomandate

O comisie a ONU a transmis, ieri, că răspunsul Israelului la manifestațiile din Fâșia Gaza din 2018 ar putea constitui crime de război sau crime împotriva umanității, anchetatorii subliniind că au existat lunetiști care au luat ca țintă civili, inclusiv copii, relatează AFP. 


"Soldații israelieni au comis încălcări ale dreptului internațional umanitar și ale drepturilor omului. Unele dintre aceste încălcări ar putea constitui crime de război sau crime împotriva umanității și trebuie imediat să facă obiectul unei anchete de către Israel", a declarat, la Geneva, președintele comisiei de anchetă a ONU, Santiago Canton, prezentând raportul în marja Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. 


Comisia de anchetă, formată din experți independenți privind drepturile omului, a precizat că are motive rezonabile să considere că soldații israelieni au încălcat regulile internaționale de război și legislația privind drepturile omului prin faptul că au țintit protestatari neînarmați și non-violenți. 


Reacția forțelor de securitate israeliene la demonstrațiile masive de anul trecut de la granița Fâșiei Gaza cu Israelul a dus la moartea a 189 de protestatari palestinieni și la rănirea a 9.204 persoane. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5061 secunde