Socialiștii bulgari

Raportul Europol contrazice afirmațiile guvernului de la Sofia

673
Raportul Europol contrazice afirmațiile guvernului de la Sofia - 7c0bce97f19c1b2f9259d3874d740488.jpg

Articole recomandate

Partidul Socialist bulgar, de opoziție, spune că recentul raport Europol despre crima organizată contrazice afirmațiile guvernului, care susține că luptă foarte eficient împotriva acestui flagel.
"Este alarmant că numele Bulgariei rezonează când vorbim despre drogurile sintetice, bani falși, cocaină", a declarat fostul ministru de interne Mihail Mikov.
El a reiterat cererea socialiștilor pentru o dezbatere amplă la scară politică și de experți asupra stadiului luptei împotriva crimei organizate în Bulgaria. "Evaluarea Europol este foarte grea pentru Bulgaria și, în contextul eforturilor de aderare la Schengen, aduce riscuri majore pentru țara noastră", a subliniat Mikov.
Ministrul bulgar de interne, Țvetan Țvetanov, a declarat sâmbătă, comentând raportul Europol despre infracționalitatea în UE, că Bulgaria a făcut o impresie bună. El a adăugat că s-a dat prin acest raport un răspuns pozitiv profesionalismului poliției bulgare.
"În această etapă, când poliția bulgară a confiscat 23 de tone de substanțe, suficient pentru producerea a opt tone de cocaină, când a depistat trei tiparnițe de bani falși, vă puteți imagina ce eforturi am făcut și ce a trebuit să facem pentru a combate crima organizată", a explicat el. "Sper că Europol se va baza mereu pe Bulgaria ca pe un partener strategic și de încredere", a conchis ministrul.
Un raport al Europol, dat publicității săptămâna aceasta, estima că aderarea României și Bulgariei la Schengen ar putea constitui un imbold pentru dezvoltarea criminalității în sud-estul Europei.
Raportul Europol a fost publicat pe site-ul oficial al organismului pe data de 4 mai 2011 și prezintă o analiză globală, care cuprinde și amenințarea pe care o reprezintă criminalitatea organizată la nivelul UE.
"Grupările infracționale albanofone, turce și din fosta Uniunea Sovietică încearcă să-și extindă interesele în UE și ar putea exploata oportunitățile posibilei aderări a Bulgariei și României la spațiul Schengen și (...) ale ridicării vizelor UE pentru statele din Balcanii de Vest, Ucraina și Republica Moldova", afirma documentul Europol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5988 secunde