Raport incendiar! Posibile ingerințe rusești în politica britanică

198
Raport incendiar! Posibile ingerințe rusești în politica britanică - raport-1576626568.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Boris Johnson și-a dat acordul pentru publicarea unui raport sensibil asupra posibilelor ingerințe rusești în politica britanică, a anunțat, luni, purtătorul său de cuvânt, citat de AFP. 


Redactat de comisia parlamentară pentru informații și securitate (ISC), acest raport de 50 de pagini examinează activitățile Rusiei, inclusiv o posibilă ingerință în referendumul din 2016 privind Brexitul, câștigat cu 52% de tabăra susținătoare a ieșirii din UE. 


Însă acea comisie a fost dizolvată înaintea alegerilor anticipate desfășurate joi și raportul nu poate fi publicat înainte ca ea să se reconstituie în noul legislativ ales, ceea ce ar putea dura câteva săptămâni. Membrii comisiei sunt selectați de premierul Boris Johnson împreună cu liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, componența ei urmând apoi să fie supusă votului parlamentului. 


Potrivit fostului președinte al acestei comisii parlamentare, Dominic Grieve, investigația despre posibila ingerință rusă a fost lansată în noiembrie 2017, iar raportul a fost înaintat premierului Johnson la jumătatea lunii octombrie anul acesta. Însă executivul a refuzat să publice documentul înaintea alegerilor legislative anticipate desfășurate pe 12 decembrie, invocând faptul că nu a primit avizul responsabililor pentru securitate din cadrul guvernului, decizie care a atras numeroase critici. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5195 secunde