Răpire în Algeria: 15 răpitori și 35 de ostatici, printre care și un român, uciși în atac

251
Răpire în Algeria: 15 răpitori și 35 de ostatici, printre care și un român, uciși în atac - ostatici-1358434416.jpg

Articole recomandate

România este menționată printre țările de proveniență a celor peste 40 de ostatici capturați în Algeria ca represalii la intervenția aeriană și terestră a militarilor francezi împotriva bastioanelor islamiste din Mali, transmite AFP. Cunoscut sub pseudonimul Abou al-Baraa, răpitorul a anunțat că numărul ostaticilor este de circa 41, iar aceștia provin din 12 țări: Norvegia, Franța, SUA, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia, Coreea de Sud și Armenia.


Cinsprezece străini care erau ținuți ostatici de islamiști la o instalație în domeniul exploatării gazelor, au reușit să scape. Mai mult, conform AlJazeera, 35 de ostatici și 15 răpitori au fost uciși în timp ce încercau să schimbe locația în care se aflau. Răpitorii vor retra-gerea armatei algeriene, care a încercuit acest complex în domeniul exploatării gaze-lor, pentru a permite lansarea unor negocieri, a declarat el pentru Al-Jazeera.

"Cerem retragerea armatei algeriene pentru a permite lansarea de negocieri cu privire la ostatici", a declarat acest răpitor.

Acesta a declarat pentru postul Al-Jazeera, că între cei 41 de ostatici din Algeria se află și un român. MAE a confirmat că printre țările cu cetățeni reținuți ostatici în evenimentele din Algeria se află și România și a anunțat că ambasadorul algerian la București a fost convocat pentru a se stabili cea mai bună formă de cooperare.

Abou al-Baraa a indicat că gruparea se află în contact cu conducerea sa din Mali și că principala sa revendicare este un schimb de prizonieri.

"Operațiunea este deopotrivă un mesaj politic puternic destinat Algeriei din cauza poziției sale intransigente față de mujahedini și un mesaj către alte țări vecine", a mai spus răpitorul, cu un puternic accent algerian. Gruparea din care face parte acesta, numită "Cei care semnează cu sânge", a revendicat luarea de ostatici într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul Alakhbar din Mauritania.

Ostaticii, în majoritate occidentali, au fost capturați la complexul petrolier In Amenas, din estul Algeriei, exploatat de grupul britanic BP, compania norvegiană Statoil și cea algeriană Sonatrach.

Răpitorii au cerut joi retragerea armatei algeriene care încercuise complexul, pentru a se putea permite desfășurarea de negocieri.

În replică, postul privat algerian Ennahar a transmis că 15 ostatici ar fi reușit să evadeze, însă o sursă guvernamentală algeriană a precizat pentru AFP că este imposibil, în situația dată, să confirme o astfel de informație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Atentate sângeroase în Pakistan
Pagina a fost generata in 0.5357 secunde