Putin și Tokaev promit să întărească prietenia ruso-kazahă

155
Putin și Tokaev promit să întărească prietenia ruso-kazahă - putin-1554414250.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin și noul său omolog kazah, Kasîm-Jomart Tokaev, s-au angajat, miercuri, să întărească prietenia între cele două țări, mai ales în domeniile militar și nuclear, transmite AFP. 


"Voi face tot posibilul pentru a întări și mai mult potențialul deja atins de prietenie între popoarele noastre", a declarat Tokaev, aflat la Moscova în prima sa vizită oficială în străinătate, la două săptămâni după demisia neașteptată a predecesorului său, Nursultan Nazarbaev. 


Tokaev a elogiat relațiile exemplare între Rusia și Kazahstan în vremea lui Nazarbaev, care a condus această fostă republică sovietică din Asia Centrală vreme de trei decenii. 


"Propunem să avansăm spre noi forme de colaborare", a menționat președintele rus după întâlnire, precizând că "înțelege prin aceasta, înainte de toate, construirea unei centrale nucleare în Kazahstan cu tehnologii rusești". 
Kazahstan, cel mai mare producător mondial de uraniu, are în plan construirea primei sale centrale nucleare, cu ajutor mai ales din partea Rusiei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5928 secunde