Putin și Macron vor să consolideze eforturile pentru salvarea acordului nuclear iranian

156
Putin și Macron vor să consolideze eforturile pentru salvarea acordului nuclear iranian - putin-1563534325.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron și omologul său rus Vladimir Putin au convenit, joi, în cadrul unei convorbiri telefonice, să consolideze eforturile pentru a salva acordul nuclear iranian, a anunțat Kremlinul, relatează AFP.

Cei doi președinți "au subliniat faptul că acordul este un factor important pentru a asigura securitatea în Orientul Mijlociu și regimul de neproliferare nucleară" în cursul convorbirii telefonice care a avut loc la inițiativa Franței, potrivit Moscovei.

Ei au "notat importanța consolidării eforturilor tuturor statelor interesate în menținerea în totalitatea sa a acordului încheiat în 2015".

Cei doi șefi de stat au discutat și despre conflictul din Siria și Macron a acceptat invitația lui Vladimir Putin la manifestările pentru marcarea a 75 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste în cel de Al Doilea Război Mondial, de pe 9 mai 2020, de la Moscova, a precizat Kremlinul.

Tensiunile continuă să se amplifice în regiunea Golfului după retragerea unilaterală a SUA, în mai 2018, din acordul privind dosarul nuclear iranian semnat în 2015. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4915 secunde