Putin, mesaj pentru România: ”Există un bun potenţial de cooperare în ceea ce priveşte regiunea Mării Negre”

1303
Putin, mesaj pentru România: ”Există un bun potenţial de cooperare în ceea ce priveşte regiunea Mării Negre” - vladimirputin20170117-1621405085.jpg

Articole recomandate

Președintele Rusiei Vladimir Putin a transmis că țara sa își dorește o relație „reciproc avantajoasă” cu România.


Preşedintele Federaţiei Ruse i-a primit, marţi, la Kremlin, pe noii ambasadori a 23 de ţări. Noul ambasador al României la Moscova este Cristian Istrate. Liderul de la Kremlin a spus că se bazează pe România pentru dezvoltarea de relaţii reciproc avantajoase.


”Ne bazăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România. Suntem pregătiţi să lucrăm împreună la intensificarea legăturilor politice, economice şi umanitare. Există un bun potenţial de cooperare în ceea ce priveşte regiunea Mării Negre”, a spus Vladimir Putin, potrivit comunicatului publicat pe site-ul administraţiei prezidenţiale a Rusiei.


Recent, ministrul de Externe Bogdan Aurescu declara că desfăşurarea de forţe a Rusiei la Marea Neagră este „o acţiune de intimidare” care rămâne „preocupantă”.


Comunicatul mai informează și despre intențiile Rusiei în relația cu Republica Moldova.


”Abordarea noastră privind relaţiile cu Republica Moldova se bazează pe tradiţiile de prietenie şi pe valorile spirituale comune, pe care naţiunile noastre le împărtăşesc. În acest an se vor împlini 20 de ani de la semnarea Tratatului bilateral de prietenie şi cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluţii echitabile la problema transnistreană şi a unui acord privind un statut special, garantat în mod fiabil, pentru Transnistria, bazat pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, a fost mesajul liderului de la Kremlin pentru Republica Moldova.


Rusia l-a expulzat în urmă cu câteva zile pe atașatul militar al Ambasadei României la Moscova, ca măsură de răspuns la decizia autorităților de la București de a-l declara persona non-grata, la sfârșitul lunii trecute, pe Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, acuzat de activități de spionaj.


România a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că îl expulzează pe adjunctul ataşatului militar de la Ambasada Rusiei pentru activităţi incompatibile cu statutul său diplomatic.


Potrivit unor surse MAE, Aleksei Grișaev, adjunctul atașatului militar rus la București, făcea activități de spionaj.


El avea misiunea să recruteze cetățeni români care să îi ofere informații din interiorul Guvernului. Informațiile se referă la politici externe ale României, dar și chestiuni ce țin de armată și de sistemul național de securitate energetică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3035 secunde