Putin îi mulțumește lui Trump pentru informațiile care au permis dejucarea unor atentate

139
Putin îi mulțumește lui Trump pentru informațiile care au permis dejucarea unor atentate - putinmultumeste-1513598112.jpg

Articole recomandate

Casa Albă a confirmat că președintele Statelor Unite, Donald Trump, și omologul său rus, Vladimir Putin, au avut, duminică, o convorbire telefonică în cadrul căreia liderul rus i-a mulțumit lui Trump pentru colaborarea CIA, care a dus la evitarea unui atac terorist la Sankt Petersburg, transmite agenția EFE.

"Președintele rus, Vladimir Putin, l-a sunat pe președintele Donald Trump pentru a-i mulțumi pentru avertizarea transmisă Rusiei de agențiile de informații ale Statelor Unite referitoare la un complot terorist important în Sankt Petersburg", a arătat Casa Albă, într-un comunicat difuzat duminică.

Conform acestuia, în baza informației furnizate de SUA, autoritățile ruse au putut captura teroriștii chiar înainte de un atac ce ar fi putut ucide un mare număr de persoane.

"Nu s-au pierdut vieți de cetățeni ruși iar atacatorii teroriști au fost capturați și sunt acum încarcerați. Președintele Trump a apreciat telefonul primit și i-a spus președintelui Putin că el și întreaga comunitate de informații din Statele Unite au fost încântați că au ajutat la salvarea atâtor vieți", se arată în comunicatul Casei Albe.

De asemenea, Trump a subliniat importanța cooperării serviciilor de informații în lupta antiteroristă, iar ambii lideri au fost de acord că aceasta servește ca un exemplu al lucrurilor pozitive care se pot întâmpla atunci când cele două țări cooperează.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4886 secunde